News

201001403
Untitled 8850036951
image1400341

payamresan9 2

360

payamresanNN9 1

360

من خواهش می‌کنم این مطالبی را که شما (آیت الله صفایی بوشهری) گفتید منتشر کنید تا همه بدانند، بفهمند + فیلم

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر، مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای «دامت برکاته العالیه» در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره سرداران و 2000 شهید استان بوشهر در تاریخ 23 دی ماه 1398 با اشاره به سخنان آیت الله صفایی بوشهری در ابتدای این نشست، فرمودند: من خواهش می‌کنم این مطالبی را که شما (آیت الله صفایی بوشهری) گفتید منتشر کنید تا همه بدانند، بفهمند.

به همین بهانه در دومین سالروز این دیدار، متن و فیلم سخنان مقام معظم رهبری و نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر را بازنشر خواهیم کرد.

متن و فیلم کامل بیانات مقام معظم رهبری در این دیدار:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

والحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین.

 خیلی خوش‌آمدید برادران عزیز و دوستان مکرّم از استان مبارز و خوش‌نام بوشهر. همین ‌طور که آقایان اشاره کردند -هم جناب آقای امام جمعه‌ی محترم، هم جناب آقای استاندار، هم جناب فرمانده‌ی سپاه- استان بوشهر سرشار از افتخارات نظامی است؛ حقیقتاً همین ‌جور است. [آنجا] نقطه‌ی حسّاسی است و تهدید دشمنان به ایران هم تا سالهای طولانی از حضور استعمار در این منطقه، خیلی اوقات متوجّه بوشهر بوده. آن وقتی که در طرف شرق کشور نیروهای ایرانی مشغول مبارزه بودند و بعضی از نقاطِ از دست‌رفته‌ِی کشور را میخواستند برگردانند، انگلیس‌ها پیغام دادند که اگر شما اینجا حرکت کنید، ما در بوشهر نیرو پیاده میکنیم؛ اینها هم برای خاطر بوشهر رها کردند. یعنی بوشهر همیشه در معرض یک چنین تهاجماتی قرار داشته و همیشه هم با قدرت ایستاده که حالا در این بیانات خیلی خوب و جامعِ جناب آقای بوشهری، امام جمعه‌ی محترم، این معنا توضیح داده شد؛ من خواهش میکنم این مطالبی را که شما گفتید منتشر کنید تا همه بدانند، بفهمند؛ اینها بسیار خوب است.

 رهبری علما هم [در بوشهر] قطعی است؛ مرحوم آقا سیّد‌عبدالله بلادی جزو عناصر بسیار مؤثّر بوده؛ بعد هم مرحوم رئیسعلی دلواری که خب دیگر مقامش واضح و آشکار است. بقیّه‌ی شهدای عزیز این منطقه هم همین ‌جور؛ [در مورد] همین شهید نادر مهدوی که [شما] آقایان چند بار اسمش را اینجا آوردید، کسی از دوستان ما که وارد در این موضوعات است میگفت اگر ایشان متعلّق به کمونیست‌ها بود، یک چگوارا از  او درست میکردند؛ یعنی [یک] چهر‌ه‌ی بین‌المللی مبارز. این جوان کم‌سال یک چهره‌ی این ‌جوری دارد: حضورش در منطقه‌ِی خلیج فارس، آن درگیری‌اش با آمریکایی‌ها، بعد هم دستگیری‌ و شکنجه و شهادتش؛ یعنی یک شخصیّت‌های این‌جوری‌ای در بوشهر هستند. یا همین شهید ابوتراب عاشوری که ایشان(۲) اسم آوردند که قبل از تشکیل جمهوری اسلامی به شهادت رسید؛ ایشان در حین مبارزات به شهادت رسیده. یعنی این مبارزه در آنجا آن‌چنان گرم و گیرا و فعّال بوده که یک روحانی محترمی مثل شهید عاشوری در آنجا در خلال این مبارزات به شهادت میرسد؛ اینها علامتهای خوبی است؛ اینها نشان‌دهنده‌ی یک عمق در فهم انقلابی و فهم جهادی اسلام در این منطقه است؛ نشان‌دهنده‌ی یک چنین چیزی است. یعنی پیدا است که آنچه در این منطقه نسبت به جهاد و مبارزه و دفاع از اسلام و دفاع از کشور و مانند اینها وجود دارد، صِرفِ یک احساسات سطحی و زودگذر نیست؛ بلکه عمیق است؛ چون در نسلهای متوالی تکرار شده و به وسیله‌ی اشخاص برجسته و بزرگ و کارهای بزرگ انجام گرفته.

 من اینجا اسم دو سه نفر از این شهدا را یادداشت کرده‌ام؛ [مثلاً] همین شهید صادق گنجی که اشاره کردند که در لاهور به شهادت رسید؛ خب اینها واقعاً‌ خیلی برجسته است؛ یعنی در محیط فرهنگی، در محیط نظامی، در محیط‌های گوناگون یک شخصیّت‌های برجسته‌ی این‌جوری وجود داشته‌اند؛ خب اینها سرمایه‌اند. آنچه من به عنوان توصیه عرض میکنم [این است که] این کارهایی که ذکر شد -[مثل] سردیس و تندیس و جلسه و تشکیلات و مانند اینها- کارهای خیلی خوبی است، منتها کاری کنید که یاد این شهدا، یاد این اشخاص،‌ این شخصیّت‌ها در ذهن نسلهای جدید ماندگار بشود. شما الان ملاحظه کنید مثلاً رئیسعلی دلواری، آدم به این عظمت، آدم کمی که نیست، در بین نسل جوان ما چند درصد او را می‌شناسند؟ چند درصد اسم او را شنیده‌اند؟ این مهم نیست برای ما که یک شخصیّت مبارز، مجاهد، مدافع از حریم کشور را که با آن شرایط دشوارِ آن وقت، با آن تنگدستی‌ای که او و رفقایش داشتند، این ‌جور مبارزه کند، این ‌جور دشمن را به ستوه بیاورد -که رئیسعلی دلواری واقعاً انگلیس‌ها را به ستوه آورد- و بالاخره با خیانت بعضی از خودی‌ها به شهادت برسد نشناسیم؟ آیا شایسته‌ی این نیست که الان در کشور تا شما میگویید رئیسعلی دلواری، همه‌ی آن کسانی که در هر منطقه‌ای از کشور هستند بدانند که این آدم کیست و بشناسند؟ این‌ جور چیزی نیست؛ مثلاً اسم فلان بازیکن فوتبالِ فلان کشور را همه‌ی بچّه‌ها میدانند، اسم رئیسعلی دلواری را نمیدانند، اسم نادر مهدوی اصلاً به گوششان نرسیده، خبر ندارند؛ کاری باید کرد تا این نامها زنده بمانند؛ اینها الگو هستند.

 مثلاً فرض کنید روی کتابچه‌های بچّه‌ها، دفترهای بچّه‌ها، روی پشت جلد کتابها، در خود کتابهای درسی، روی لباسها، عکس اینها، خصوصیّت اینها، اسم اینها [چاپ و] نوشته بشود. این مخصوص شما هم نیست؛ شما هم باید [این کار را] بکنید، امّا دستگاه‌های تبلیغاتی کشور در همه جا، بخصوص در مراکز حسّاس و مهم بایست تلاش کنند این فکر جهاد را با شاخص کردن چهره‌های بزرگ جهادی گسترش بدهند و عمق ببخشند. بنابراین کار، کار بسیار مهمّی است.

 بایستی کاری کنیم که مردم احساس کنند که دنباله‌ی راه اینها، راه نجات است؛ کما اینکه همین هم هست. اگر چنانچه یک کشوری که نفت دارد، معدن دارد، امکانات گوناگون دارد، جایگاه حسّاس جغرافیایی دارد، تنوّع عظیم اقلیمی دارد -مثل کشور ما با هشتاد میلیون جمعیّت- که مورد طمع قدرتها است، نتواند از خودش دفاع کند، نتواند جهاد کند، نتواند توانایی‌های خودش را بُروز بدهد و خودش را اداره کند، خب عزّت او، حیثیّت او پایکوب خواهد شد، لگدکوب خواهد شد. ما باید بتوانیم این روحیه را در همه گسترش بدهیم که بِایستند؛ کما اینکه خوشبختانه امروز به برکت انقلاب، ملّت ایران ایستاده است، امّا باید اینها را برای آینده نهادینه کرد تا راه جهاد، راه ایستادگی، راه مقاومت، راه قطعی نسلهای پی‌درپی قرار بگیرد. همان ‌طور که در قرآن کریم در سوره‌ی حمد که هر روز تکرار میکنیم، میگوییم «اٍّهدِنَا الصِّراطَ المُستَقیم صِراطَ الَّذینَ اَنعَمتَ عَلَیهِم»،(۳) این «اَنعَمتَ عَلَیهِم» همین شهدایند دیگر؛ یکی از مصادیق بزرگ شهدا «اُولئکَ مَعَ الَّذینَ اَنعَ‌مَ اللهُ عَلَیهِم مِنَ النَّبِیّینَ وَ الصِّ‌دّیقینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصٰلِحین»(۴) [هستند؛] اینها جزو «اَنعَمتَ عَلَیهِم» هستند.

 البتّه «اَنعَمتَ عَلَیهِم» هم دو جور هستند: یک‌ جور «اَنعَمتَ عَلَیهِم»ی که بعد، ناشکری میکنند، دچار کفران نعمت میشوند مثل بنی‌اسرائیل -بنی‌اسرائیل هم جزو «اَنعَمتَ عَلَیهِم» بودند، امّا ناشکری کردند و «غَضِبَ اللهُ عَلَیهِم»(۵) شدند- یک عدّه هم نه، «اَنعَمتَ عَلَیهِم»ی هستند که «غَیرِ المَغضوبِ عَلَیهِم وَ لَا الضّالّین‌»(۶) هستند که نه مغضوب واقع شدند، نه گمراه شدند؛ شهدای ما از این قبیلند؛ [چون] شهید از دنیا رفته‌اند؛ پس راه اینها را ما بایستی دنبال کنیم و یاد بگیریم و استفاده کنیم و این را به نسلهای گوناگون تعلیم بدهیم.

 ان‌شاءالله که موفّق و مؤیّد باشید. جلسه را خوب برگزار کنید و این جلسه سر‌آغاز حرکت باشد، نه پایان حرکت؛ به مردم بوشهر هم سلام ما را در نمازجمعه ان‌شا‌ءالله برسانید.

والسّلام علیکم و ‌رحمةالله

۱) در ابتدای این دیدار -که در چهارچوب دیدارهای دسته‌جمعی برگزار شد-  آیت‌الله غلامعلی صفایی‌بوشهری (امام جمعه‌ی بوشهر و نماینده‌ی ولیّ‌فقیه در استان بوشهر)، آقای عبدالکریم گراوند (استاندار بوشهر) و  سردار علی رزمجو (فرمانده سپاه امام صادق بوشهر و دبیر کنگره) گزارشی ارائه کردند. قرار است این کنگره در بیست‌وپنجم دی ماه سال جاری در بوشهر برگزار شود.

۲) سردار علی رزمجو

۳) سوره‌ی حمد، آیه‌ی ۶ و بخشی از آیه‌ی ۷؛ « به راه راست ما را راهبر باش‌؛ راه آنهایى که برخوردارشان کرده‌اى ...»

۴) سوره‌ی نساء، بخشی از آیه‌ی ۶۹؛ «... در زمره کسانى خواهند بود که خدا ایشان را گرامى داشته [یعنى‌] با پیامبران و راستان و شهیدان و شایستگانند ...»

۵) از جمله سوره‌ی فتح، آیه‌ی ۶؛ «... خدا بر ایشان خشم نموده‌ ...»

۶) سوره‌ی حمد، بخشی از آیه‌ی ۷؛ «... همانان که نه درخور خشمند و نه گمگشتگان.»‌

دانلود فیلم

متن و فیلم کامل بیانات آیت الله صفایی بوشهری در این دیدار:

بسم الله الرحمن الرحیم

در آغاز، سلام گرم، از صمیم قلب و ولاییِ مردم ولایت‌مدار استانِ دارالحماسه بوشهر را به محضر مبارک حضرتعالی تقدیم می دارم و شهادت سردار گرانقدر و آسمانی، شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و جمعی از رزمندگان جبهه مقاومت و گروهی از هموطنان در حوادث اخیر را تسلیت می گویم. بی تردید خون آسمانی شهدا، مایه‌ی اقتدار هر چه بیشتر اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و عروج جاودانه و عرشی آن آسمانیان خواهد بود.

استان دارالحماسه بوشهر با ۹۳۶ کیلومتر مرز دریایی و ۷۰۷ کیلومتر کرانه که تقریباً نصف کرانه خلیج فارس از جانب ایران است در جوار یکی از مهمترین آبراه های بین المللی، خلیج همیشه فارس قرار دارد و دارای موقعیت بسیار حساس بلکه حیاتی است.

تاریخ پرشکوه استان بوشهر گواه بر اسلام خواهی، ولایت‌مداری، بصیرت، استکبار ستیزی و مجاهدت عالمان، سرداران و مردم آن دیار سربلند است. در آغازِ تهاجم استکباری غرب در اوایل قرن دهم توسط پرتغالی ها به سرکردگی «پدرو دو آلکوبورک»، مردم مسلمان به رهبری بزرگان دین، مقاومت کردند و موجب رانده شدن آن متجاوزان گردیده و حتی ملجاء و مأوای مردم دیگر کشورهای مورد تهاجم مانند عمّان شدند.

سپس در مقابل چهار بار تهاجم استعمارِ خبیث و سیاه‌روی انگلیس مقاومت نموده و عالمان و فقهای گرانقدر چون شیخ حسن آل عصفور، علامه بلادی، سید مرتضی اهرمی، مجتهد برازجانی، سید علی نقی دشتی و شیخ عبدالنبی بحرانی، حکم به وجوب دفاع دادند و سرداران عالی‌مقام مانند احمد خان و باقرخان تنگستانی و سردار والا مقام رئیسعلی دلواری و مردم مسلمان، حماسه‌ی مقاومت به پا کردند و نگذاشتند حتی یک وجب از آب و خاک ایران از پیکره‌ی جغرافیای کشور جدا شود و در حضور سوداجویانه و سودگرایانه اروپاییان در این استان به قصد تسلط بر مراکز اقتصادی و گمرکات، باز با بصیرت آفرینیِ عالمان و حرکت مردمیِ مردم دلیر، این تجاوز هم بی نتیجه ماند.

در این دوران بسیاری از بزرگان استان و علما به شهادت رسیدند و تبعید شدند ولی ادبیات و فرهنگِ مقاومت و شهادت طلبی را در این استان نهادینه نمودند. علامه بلادی در برابر تهاجم انگلیس چنین حکم کرد: «دولت جبّار و ستمگر انگلیس قصد حمله به خاک ما را دارد، بر ما واجب است که از خاک خود دفاع کنیم».

شهید رئیسعلی دلواری در سوگندنامه جهادی خویش این چنین بیان داشته: «ای کلام الله؛ گفتار مرا شاهد باش، من به تو سوگند یاد می کنم که اگر انگلیسی ها بخواهند بوشهر را تصرف کنند و به خاک وطن تجاوز کنند، در مقام مدافعه و تا آخرین قطره خون دفاع کنم و دست از ستیز با آنان نکشم که اگر غیر از این کنم در شمار منکرین و کافرین به تو باشم و خدا و رسول از من بیزار باشد».

(همچنین) در نامه‌ای که به مجتهد برازجانی ارسال کردند چنین نوشتند: «قربانت گردم، درجه‌ی بهشت پیدا کردن و شربت شهادت را داوطلبانه خواستن، باید همتی عالی و عزمی راسخ داشت. بهای درجه عالی، نعیم اُخروی و نام نیک ابدی، به غیر از جان شیرین نیست. امروز روزی است که هرکس ادعای شرف و اسلامیت و وطن پرستی دارد باید امتحان داده و از بوته‌ی امتحان، بی غل و غش به درآید.

خوش بود گر محک تجربه آید به میان            تا سیه روی شود هر که در او غش باشد

شایان ذکر است که برخی از علمای این استان مانند حضرات آیات اعتصامی و مهدوی در جریان تجاوز نظامی انگلیس به عراق در جنگ بصره در کنار علما و مردم عراق با انگلیس جنگیدند. در نهضت شکوهمند اسلامی ایران به رهبری امام راحل عظیم الشأن، عالمان، مردم و برجستگان استان مجاهدت نمودند و حبس ها، تبعید ها و شهادت ها دیدند اما هرگز از انقلاب آسمانی ما دست نکشیدند.

در این چهل سال انقلاب اسلامی، استان بوشهر از حریم اسلام، انقلاب و ولایت دفاع نمود و قدمی وا پس نگذاشت. در دفاع مقدس ۲۱۲۱ شهید، 9۲۴۰ جانباز و ۴۳۳ آزاده تقدیم انقلاب نمود، شهدایی از همه قشر، سنین و جنسیت، شهدای مدافع حرم و مدافع فرهنگ چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور مثل گویان و پاکستان.

استان بوشهر خود هم منطقه جنگی بود دریایی و هوایی که به اندازه روزهای جنگ مورد تجاوز و بمباران هوایی قرار گرفت و هم اعزام فراوان رزمندگان به جبهه های دفاع مقدس داشت. در جنگ با امریکای جهانخوار و جنایتکار مستقیماً وارد نبرد شد، در دوران دفاع مقدس مبارزه‌ی سردار مهدوی و یارانش و بعد از دفاع مقدس، دفاع جانانه‌ی سپاه منطقه دوم دریایی و دستگیری تفنگداران متجاوز امریکایی.

این امور ایمانی، جهادی، شهادت طلبی و بصیرت، استان بوشهر را چنان کرده است که کانون اسلام خواهی، انقلاب و مجاهدت گردانیده و امروز نیز نیروهای مسلح مستقر در استان، ارتش، سپاه، بسیج، روحانیت و تمامی مردم با تمام توان از حریم انقلاب و ایران در منطقه جنوب دفاع می‌کنند و در ظل فرماندهی آن رهبر عظیم الشأن آماده‌ی اجرای پر افتخار هر گونه فرامین هستند. مردم استان بوشهر و جمع حاضر با تمام وجود بر اساس مبانی قرآنی و فقه حکومتی و درک صحیح حقایق و عبرت‌های تاریخ سیاسی اسلام، ولایتمداری را تنها حجت سیاسی می دانند و در این راه ثابت قدم و آن را وظیفه اهم خود می‌دانند همانطور که در متون فاخر دین چنین آمده است «ما نودی فی الاسلام کما نودی فی الولایه».

رهبر عظیم الشأن؛ همواره مسئولان و مردم بوشهر دارای این روحیه و رویه‌اند که برای انقلاب، بال باشند و بار نباشند و در محضر مبارک حضرت عالی هیچگاه نخواهیم گفت چه می خواهیم بلکه همواره عرض می کنیم چه می فرمایید که با تمام وجود در طریق امتثال آن برائیم.

مجدداً از عنایات حضرتعالی بسیار سپاسگزارم و همه مردم بوشهر در خدمت حضرتعالی، رهبر عظیم الشأن انقلاب و با تمام وجود در خدمت هستیم.

و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته

دانلود فیلم

  • هیچ نظری یافت نشد

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.

حدیث برگزیده

1402 12 26

گلستان اخلاقی

کلمات قصار حکایت ها
دستورالعمل ها سخنرانی ها
 
پرسش و پاسخ
اشعار
sah 
شرح صحیفه سجادیه
web Design:sirafdp.com